Лидерът на сръбските доброволци призова сърбите да се присъединят към борбата за Новорусия

Никола Петрович, бивш френски спецназ от сръбски произход, сега доброволец в Донбас и един от основателите на френско-сръбската бригада на Новорусия, призова всички сърби към мобилизация за оказване на помощ на руските братя.

„Братя сърби!

Днес, 14 септември, ви призовавам да откликнете на всеобщата мобилизация и да се присъедините към континенталните сили на френско-сръбската бригада в Новорусия. Това е решаваща борба и ние трябва да направим всичко възможно, за да можем веднъж завинаги да спрем престъпленията на украинските марионетъчни пронатовски войски срещу мирното руско население в Донбас. Ако ние изгубим в тази война, то ние ще позволим отново на американския империализъм да диктува правилата. Ние, сърбите, вече веднъж усетихме върху себе си, какво означава това, срещу нашия народ бе извършена американска агресия и с войната в бивша Югославия бе извършено невиждано престъпление, продължаващо и до днес в Косово и Метохия, святата сръбска земя, за която ние ще се борим до край!

Принуждавайки ни да се присъединим към Евросъюза, те искат дда приемем неща, като гей-парадите например, искат ние да се примирим с масовата имиграция и с разделението на нашия народ, за да забравим напълно нашите традиции!

Славянски братко, какъв живот искаш?

Ние сме необходими на нашите братя в Донбас, сега е моментът, когато трябва да излезем всички заедно и да заявим ясно пред света, какъв живот искаме ние, дали живот в света на европейския декаденс под управлението на американския империализъм, или ще подкрепим нашите руски братя, сражаващи се в името на запазването на традициите и идентичността си.

Никола Петрович“.