Леонид Калашников: Германия ще позволи на нацистите да излязат на политическата арена

Леонид Калашников: Германия ще позволи на нацистите да излязат на политическата арена

Публикувано от:

Представител на външното министерство на Германия Мартин Шефер се изказа по отношение на нотата, изпратена от руското министерство на външните работи във връзка с изказването на украинския премиер Арсений Яценюк за „нахлуването на СССР в Германия и Украйна“. Отговорът от германската страна бе такъв:

„Това е израз на свобода, която е много важна за нас. Затова въпросите относно интерпретацията на изказванията, е редно да бъдат насочени не към правителството на Германия, а към автора на тези заявления“, каза германският политик.

Първи зам.-председател на комитета на Държавната Дума по международни отношения Леонид Калашников се съгласи да коментира това заявление в интервю за Pravda.Ru.

„Аз смятам, че Яценюк подаде определен коз на всички нацисти в този свят, в това число и на немските, за да може те да изопачат следвоенната история по начина, по който я изопачиха в полза на бандеровците в Украйна“, отбеляза Леонид Калашников.

Експертът подчерта, че сега много политици в най-различни страни ще правят това в изгода на интересите си, а не само в Германия. Калашников зави, че именно в това се опасността, защото, в действителност, това означава абсолютен достъп до световната политическа арена на нацистите във всички страни по света, както направиха в Украйна.