Лавров: Русия е готова за работа с НАТО по въпросите за сигурността

Москва е готова да работи с НАТО по въпросите за гарантирането на сигурността в Европа, както и в областта на борбата с тероризма. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров след преговори с португалския си колега, предаде ТАСС.

„Ние сме готови за сериозна съвместна работа по въпросите за военнополитическата сигурност в Евроатлантика и в Европа, разбира се. Чрез обединяване на нашият потенциал в името на намирането на отговори на реалните, а не изкуствено създадени заплахи“, каза министърът.

Лавров подчерта, че Москва е готова винаги да защити сигурността си във връзка с приближаването на НАТО и увеличаването на активността на алианса в близост до руските граници.

„Увеличаването на активността на НАТО край границите ни, както и приближаването на инфраструктурата на алианса не спомагат за сътрудничеството в борбата с тероризма. За това също говорихме и на Съвета Русия-НАТО“, каза той.

„Искам да подчертая, че Русия винаги ще успее да защити интересите си и да гарантира сигурността на гражданите си“, подчерта министърът.