Лавров: Решаването на съдбата на Сирия от самите сирийци е основния принцип за регулиране на конфликта

Сирийците сами трябва да решат съдбата на страната си без намеса отвън. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на среща с делегацията на опозиционното течение „Утре Сирия“, водена от Ахмед ал Джарба, предаде ТАСС.

„Изминаха две години откакто разговаряхме тук, в Москва. Тогава вие бяхте председател на Националната коалиция на опозиционните и революционни сили, а сега имате ново движение. За нас би било много интересно да чуем оценките, предвид това, че пет години ние се срещаме с представители на правителството и с всички опозиционни групи без изключение“, заяви руският министър.

„Познаваме ви като истински патриот на страната ви и знаем, че сте заинтересовани от скорошното прекратяване на кръвопролитията и от пълното изпълняване на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН въз основа на решенията на Групата за подкрепа на Сирия“, добави Лавров.

Той изрази надежда, че Ахмед ал Джарба и неговото движение „ще внесат своя принос в реализирането на един от основните принципи – сирийците сами да решат съдбата си без намеса отвън“.