Лавров за твърденията на Ердоган, че разполага с доказателства за участието на РФ в нелегалната търговия с петрол с ИД: На крадеца шапката му гори

Във връзка с изказванията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за това, че разполагал с доказателства за участието на РФ в търговията с петрол с терористичната организация „Ислямска държава“, руският външен министър припомни известната пословица – „на крадеца шапката му гори“, предаде ТАСС.

„Не съм чул това изказване. Но е странно, че то последва много дни след като темата за нелегалната търговия с петрол вече попадна в медийното пространство и когато ние представихме конкретни доказателства, – каза Лавров. – Може само поговорката за шапката да си спомним. Нищо друго не ми идва наум“.

Според агенция AFP, на 3 декември Ердоган е заявил, че разполага с доказателства за участието на Русия в търговията с петрол с ИД.

В сряда зам.-министърът на отбраната на Русия Анатолий Антонов заяви пред журналисти, че висшето турско ръководство и лично Реджеп Тайип Ердоган са въвлечени в незаконния добив и износ в Турция на сирийски и иракски петрол.