Лавров за отказа на САЩ да издава визи на руснаци: Искат да настроят гражданите срещу властта

САЩ искат да настроят руските граждани срещу властта“, коментира руският външен министър Сергей Лавров решението на Вашингтон да се спре издаването на визи за руски граждани, пише dnesplus.bg.

„Първото впечатление е, че американските автори на тези решения са замислили поредния опит да предизвикат недоволство срещу руските граждани от действията на руската власт“, каза той.

По-рано  стана ясно, че САЩ спират издаването на визи в цяла Русия. Единствено няма да бъдат засегнати имиграционните визи.

От 1 септември в Москва ще бъде подновено издаването на входни документи за САЩ.

„Във връзка с мерките, предприети от Русия за ограничаване числеността на сътрудниците на дипломатическите мисии на САЩ в Русия, от 23 август 2017 година се преустановява процедурата по издаването на неимиграционни визи в цяла Русия. На 1 септември тази процедура ще бъде възстановена в Москва. Процедурата по издаване на неимиграционни визи в консулствата на САЩ в Русия ще бъде преустановена за неопределено време“, е записано в заявлението на сайта на посолството на САЩ в Москва.

И се допълва: „Вече назначените интервюта се отменят. А онези, които вече са подали документи за оформяне на виза за САЩ, ще бъдат допълнително информирани по какъв начин ще могат да пренасрочат за друго време интервютата си.“