Лавров: Вече няма никакви правила

Лавров: Вече няма никакви правила

Публикувано от:

Руският външен министър Сергей Лавров смята, че в момента обстановката в международните отношения е по-тежка от разгара на студената война и “вече няма никакви правила”, съобщи “Взгляд

“Безусловно, сега е по-тежко… Тогава имаше две империи: Западната и Съветската, всяка от които подгряваше конфликтите със съперниците си на територията на трети страни. Но никога в своите граници и никога директно. Дори публичната реторика бе по-мека”, каза Лавров в интервю за списание “Ескуайър” (Esquire).

“Тогава и двата лагера не минаваха границата на позволеното. Днес вече няма никакви правила”, заяви първият дипломат на Кремъл. В същото време той изрази увереност, че той и държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън ще успеят да изградят отношения. “Като цяло с всички държавни секретари съм имало ако не приятелски, то добри отношения”, обясни той.

На въпрос как би описал сегашния етап в отношенията между Москва и Вашингтон, Лавров отговори: “Очакване”.

В същото интервю дипломатът разказа и с какви мисли се успокоява по време на трудни преговори.

“Постоянно си мисля за “Спартак”, каза Лавров, като визира любимия си футболен отбор.

Той сподели и музикалните си предпочитания и любимите си поети. “Любимият ми поет е Висоцки. Както и Есенин и Блок. Но Висоцки е нашата съвременност”, каза той. “Музика?… Обичам фолк, джаз. Харесва ми как свири Бутман. Разбира се, обичам и “Бийтълс”. И Синатра”, добави Лавров, цитиран от РИА “Новости”.