Лавров вече месец не се разделя с цитата на Порошенко (18+)

Лавров вече месец не се разделя с цитата на Порошенко (18+)

Публикувано от:

На пресконференция за международни журналисти, руският министър на външните работи Сергей Лавров призна, че вече месец носи в себе си цитата от изявлението на украинския президент Петро Порошенко. След тези думи, руският дипломат извади от папката си лист и започна да чете думите на президента Порошенко, с които на 1 юли той се обърна към украинския народ.

„Трудолюбиви и мирни хора, каквито са повечето в Донецка и Луганска области, почувстваха нашата симпатия, любов и уважение… Въоръжените сили на Украйна, Националната гвардия и други военни формирования – никога няма да си позволят да използват сила срещу мирно население. Те никога няма да обстрелват жилищни квартали. Украинските войници и гвардейци ще рискуват живота си, за да не подлагат под риск живота на деца, жени, възрастни… Такава е вечната рицарска природа на украинската войска“, прочете думите на Порошенко Сергей Лавров.

След кратка пауза, руският министър каза многозначително: „Още въпроси?“. След пълно мълчание в залата, министърът излезе.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=MNsKYQbUp4Q[/embedyt]

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=iPpIrrbdrl4[/embedyt]

https://vk.com/video260412694_169605543?og=1

След обстрела на горловка (18+):

ГОРЛОВКА2

1ГОРЛОВКА

След обстрела в Луганск (18+):

ЛУГАНСК2

ЛУГАНСК

ЛУГАНСК0

0ЛУГАНСК