Кустурица попадна в “черния списък” на Украйна

Кустурица попадна в “черния списък” на Украйна

Публикувано от:

Сръбският музикант и режисьор Емир Кустурица попадна в базата на украинския сайт “Миротворец”, забраняваща влизане на територията на Украйна, заради посещението си в Крим, съобщи Руски дневник.

Според информация на  “Крыминформ” сърбинът е попаднал в списъка заради “съзнателно нарушение на държавните граници на Украйна” и участие в мероприятия на територията на Крим.

Въпреки опасността от “санкции” от страна на Украйна, режисьорът не се поколеба да изкаже личното си мнение по отношение принадлежността на полуострова. Той подчерта, че в Крим не е проведена война, а референдум, на който хората са казали: “Искаме да живеем в Русия”.

“Потвърждение, че вие сте Русия – това е животът ви, вашата култура. (…) Дали Крим е Русия или не? Това не е важно, защото вие сте част от Велика Русия, вие направихте това, което трябваше да направите и казахте, което искахте да кажете, вие казахте “Да”, цитира “Взгляд” Кустурица.

Сръбският музикант пристигна в Крим на 23 юли и изнесе концерт със своята група The No Smoking Orchestra в Ялта. Кустурица потвърди, че планира да проучи забележителностите на полуострова за възможни снимки на новия си филм.