Кремъл ще посрещне жребия за световното по футбол на 1 декември

Жребият за световното първенство по футбол в Русия през 2018 г. ще се състои на 1 декември тази година в Кремъл, съобщи ТАСС

„Предложихме Кремъл за място на събитието и ФИФА прие. Подготовката за жребия вече е в ход“, обяви вицепремиерът Виталий Мутко.

Следващия понеделник ще бъдат отбелязани 500 дни до началото на мондиала, а в края на февруари комисия на ФИФА ще направи инспекция на подготовката за световното и предхождащата го Купа на конфедерациите.

Турнирът, в който освен Русия ще участват световният шампион Германия, Португалия, Чили, Мексико, Австралия, Нова Зеландия и бъдещият първенец на Африка, ще се проведе между 17 юни и 2 юли в Москва, Санкт Петербург, Казан и Сочи.

Междувременно Мутко отрече твърденията в британските медии, че президентът на ФИФА Джани Инфантино го е помолил да се оттегли от футболните си дейности заради допинг скандала с Русия.

Той определи публикациите като „глупост“ и допълни, че се намира в много добри отношения с швейцарeца.

Руският вицепремиер е шеф на организационния комитет за световното, президент на руския футболен съюз и член на изпълкома на ФИФА от 2009 г.

До миналата година той беше спортен министър на Русия, а понастоящем е съветник на Владимир Путин по спортните въпроси. Бил е и президент на най-богатия руски клуб – „Зенит“.