В Кремъл считат, че „бацилът на путинофобията“ е заразил много хора на Запад

В Кремъл считат, че „бацилът на путинофобията“ е заразил много хора на Запад, предаде ТАСС.

Коментирайки отново така наречения Панамски архив, прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков отбеляза, че в тези материали „присъства много информация и за други политици и представители на други професионални кръгове, свързани с държавните глави и правителствата на други държави“.

„Но сигурно едва ли някой може да оспори факта, че световните медии, както печатните, така и електронните, се концентрираха по абсолютно необясним начин върху нашата страна и нашия президент“, каза представителят на Кремъл.

„Именно това имахме предвид, когато говорихме за „бацила на путинофобията“, който е поразил много хора в западната общност“, подчерта Песков.

По думите му, „тук има още един удивителен, но очевиден факт – ако разбираме правилно, в самия масив на документите името на Путин не фигурира и той не е споменат пряко“.

„Когато използвахме фразите „фалшифицирано“ и „изфабрикувано“ ние имахме предвид, че всичко това е облечено в обвивката на путинофобията именно под нечия оркестрация“, поясни представителят на Кремъл. „А това се оказа точно така“, допълни той.