Кремъл: Отнасяме се с предпазлив оптимизъм към срещата на Лавров и Тръмп

Кремъл се отнася със сдържан оптимизъм към изгледите за подобряване на отношенията между Русия и САЩ след срещата на руския външен министър Сергей Лавров с американския президент Доналд Тръмп във Вашингтон, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран ТАСС и сайта Гласове

„Това е положително явление (срещата между Тръмп и Лавров). В същото време засега тук е необходимо (да се отнасяме) със сдържан оптимизъм, защото предстои много работа“, каза Песков. Той заяви, че Лавров е предал на Тръмп послание от Путин, но не разкри подробности.

Говорителят на Кремъл каза, че на срещата във Вашингтон вчера е била засегната темата за уреждането на украинската криза и отново подчерта, че Русия не е страна в конфликта, а е гарант.

По думите му Кремъл очаква да се състои среща между руския президент Владимир Путин и Тръмп през юли на форум на Г-20 в Хамбург. Песков заяви, че уволнението на директора на ФБР Джеймс Коми не може да се свързва с вероятна смяна на руския посланик в САЩ Сергей Кисляк. По-рано в медиите се появиха информации, че Русия може да смени посланика си в САЩ.