Красавица от Беларус стана Мисис Свят 2014

Представителката на Беларус Марина Алексейчик победи в конкурса „Мисис Свят 2014“, чийто финал се проведе в американския щат Мериленд.

MISIS 2014

На второ място се класира представителката на ЮАР, на трето – тази на Перу.

На четвърто място се нареди „Мисис Севастопол“ – едната от двете представителки на Русия тази година, отбелязва агенция ТАСС. Наталия Николаева, която, докато не беше омъжена, участва в конкурса „Мис Вселена“ през 2005 г., днес е известна актриса. Тя изигра ролята на младата Ванга в нашумялата многосерийната руска тв сага „Вангелия“.

Наталия Николаева в ролята на младата Ванга в  многосерийната руска тв сага "Вангелия"/2013 г./
Наталия Николаева в ролята на младата Ванга в многосерийната руска тв сага „Вангелия“/2013 г./

Участничките първо се представиха в национални носии или друго облекло, което говори за националната им принадлежност. Впечатление направи „Мисис Севастопол“ – актрисата Наталия Николаева, която бе облечена в рокля на Екатерина Втора – императрицата, която е присъединила Крим към Руската империя през 1783 г.

Програмата за вечерта се състоеше от няколко части. В началото участничките изпълниха ритмичен танц, облечени в жакети и с бастунчета. След това те се представиха в бански костюми и вечерни рокли.

В конкурса участват омъжени млади жени, които вече имат деца и активно участват в политическия и обществен живот на своите държави и работят за благотворителни каузи.

Тази година за финала в Мериленд пристигнаха 35 участнички. България беше представена от Анита Желева от Варна. Тя се занимава с интериорен дизайн. Има една дъщеря.