Косачев: Причините за терористичния акт в Лондон трябва да се търсят в националната политика

Председателят на руската комисия по международните въпроси в Съвета на федерация Константин Косачев смята, че причините за терористичния акт в британската столица трябва да се търсят в националната политика, която провежда Европа, пише вестник „Известия“
Трагедията в Лондон се случи точно година след терористичното нападение в Брюксел затова е трудно да се повярва, че това е случайно съвпадение, отбеляза Косачев.
„Който и да стои зад двете атаки на насилие край британския парламент: терористи или душевноболни идиоти, не е възможно да се избяга от усещането, че всичко това е свързано“, подчерта Косачев.
Според него всичко започва със „самодоволната увереност на Запада в собствения монопол над истината, а завърша с неразбирането за дълбочината на сегашната криза на мултикултурализма в Европа“.

Нападенията пред британския парламент очевидно е преднамерен акт. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от „Взгляд„, след поредица от инцидента в Лондон, при които загинаха двама души, а 12 бяха ранени.

„Очевидно тази акция е била преднамерена“, коментира Захарова. Тя допълни, че руското министерство на външните работи е в контакт с британските власти по повод на инцидента. В посолството на Русия във Великобритания е открита гореща линия.