Конкурс за кратки разкази и есета

Уважаеми читатели, скъпи приятели!

През тази юбилейна година на 70-годишнината от Победата във Великата Отечествена война от 1941-1945 години както никога е важно още веднъж да си спомним уроците на тази най-трагична страница от световната история и да направим от тях правилните изводи, да се поклоним пред подвига на нашите бащи и дядовци, освободили Европа от фашистката чума, възстановявали разрушените от войната градове и села.

Много често разкази на по-възрастното поколение за тежките дни се предават на децата от уста на уста. За мнозина руски и български семейства тези спомени са станали ценни реликви. Сигурни сме, че между нашите читатели има немалко от тези, които биха искали да ги споделят с другите.

Посолството на Русия в България обявява конкурс за кратки разкази и есета – семейни истории, посветени на участието на вашите родители и близки във Великата Отечествена война и на техния следвоенен живот. Каним за участие в конкурса всички желаещи, живеещи в България, независимо от възраст и гражданство.

Приемаме работите на руски или български езици (обем – до 2000 знаци), изпратени преди 4 септември 2015 година (включително) на адреса на Посолството [email protected] със бележка «За конкурса». В писмото трябва да посочите фамилията и името на конкурсанта, а също така телефон за контакти. Приветстваме придружаващите снимки.

Обявяването на резултатите е на 7 септември 2015 година.

Най-хубавите материали ще публикуваме на страницата на Посолството във «Facebook» и в партньорските медии. Победителите ще получат паметни подаръци и билети за концерта на Академичния ансамбъл за песни и танци на Руската Армия «А.В.Александров» в София на 9 септември 2015 година.

Допълнителна информация можете да получите по телефон (02) 963 09 12 или на горепосочената електронна поща.

ПОСОЛСТВО НА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ