Конашенков опроверга информацията за удари на руските ВКС в сирийската провинция Идлиб

Конашенков опроверга информацията за удари на руските ВКС в сирийската провинция Идлиб

Публикувано от:

Руската авиация не е нанасяла въздушни удари в сирийската провинция Идлиб, заяви във вторник официалният представител на министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков, предаде ТАСС.

По-рано агенция Reuters съобщи, позовавайки се на „Сирийската обсерватория за правата на човека“, че самолети на ВКС на РФ са нанесли въздушни удари в сирийския град Идлиб, в резултат на което са загинали най-малко 23 души.

„Руската авиация не е извършвала никакви бойни задачи, а още по-малко нанасяне на удари, в провинция Идлиб. Призоваваме за по-критично отношение към всякакви „истории на ужасите“ от „британския тандем“ в лицето на „Сирийската обсерватория за правата на човека“ и информационна агенция Reuters“, заяви Конашенков.

„Веднага след като представихме на света данните за обективен контрол, напълно опровергаващи предишните им фалшификати – нито „Обсерваторията“, нито агенцията дори се опитаха да се заслушат, а още повече да публикуват опровержение“, добави представителят на руското министерство на отбраната.