„Комерсант“ разказа как Ердоган причаквал Путин пред тоалетната

Специалният кореспондент на руския ежедневник „Комерсант“ Андрей Колесников разказва в материал от световната конференция за климата в Париж как турският президент Реджеп Ердоган се опитвал да се срещне с руския лидер, пише ТВ „Звезда“ във вторник (1 декември).

Журналистът описва как Ердоган се движел като „сомнамбул“ из коридорите на форума, без да обръща внимание на журналистите. Турският президент не отговорил на въпрос на френски репортер дали ще се извини за сваления руски бомбардировач Су-24. Докато останалите глави на 147-те държави, представени на форума, работели, Ердоган просто се „мотаел“ из коридорите, пише авторът на материала.

Оказва се, според Колесников, че през цялото време Ердоган обикалял покрай стаите, „където Владимир Путин се срещна първо с американския си колега Барак Обама, после с (китайския президент) Си Дзинпин, а след това и с германския канцлер Ангела Меркел и с премиера на Израел Бенямин Нетаняху“.

След около четвърт част, според „Комерсант“, един от членовете на руската делегация срещнал Ердоган на входа на тоалетната. „Слава богу, че не се натъкна на Владимир Путин там“, иронизира Колесников.

Един от малкото лидери, с които Ердоган успя да се срещне в Париж, бе украинският президент Петро Порошенко. Двамата държавни глави определиха отношенията между двете страни като „безупречни“, посочва изданието.

Източник: Поглед Инфо.