Командир на „Азов“: При конфликт с Русия комичният украински флот ще бъде потопен за 40 минути

Командир на „Азов“: При конфликт с Русия комичният украински флот ще бъде потопен за 40 минути

Публикувано от:

Командирът на украинския полк „Азов” Андрей Билецки счита, че украинският флот в условията на географски доминиращия Крим няма да може да оцелее в случай на конфликт дори и 40 минути. Това заяви Билецки в интервю за телевизия „112 Украйна”, предаде ТВ „Звезда“.

„Трябва да се разбира, че ние нямаме флот и че при нас броят на адмиралите е по-голям от този на корабите. Трябва да се разбира, че при географското доминиране на Крим, при съществуването там на мощна авиационна групировка този комичен флот ще бъде потопен за 40 минути още в началото на конфликта”, заяви Билецки.

Той също така е възмутен от стратегията, използвана при строителството на украинския флот. В частност, Билецки критикува построяването на плоскодънни речни бронирани катери на стойност два млн. долара всеки, които според него притежават ниски мореходни качества и по никакъв начин няма да повлияят на боеспособността на украинския флот.

Командирът на „Азов” отбелязва също, че подобна „бутафоризация” на армията е предателство спрямо националните интереси на страната.