Кобрата: Кличко организира “цирка” с Бригс

Кобрата: Кличко организира “цирка” с Бригс

Публикувано от:

Кубрат Пулев даде интервю за руското издание “Planetboxing.ru”, в което обвини Владимир Кличко, че организира “цирка” с Шанън Бригс, за да отклони вниманието от допинг тестовете, които трябва да даде преди мача с него.

– Върху какво ще се концентрираш при двубоя с Кличко?

– Ще се концентрирам върху абсолютно всичко и най-вече върху самата битка.

– Мислиш ли, че ръста на Кличко и неговите удари биха били проблеми за теб?

– Не мисля. Смятам, че няма да ми е комфортно, но бокса не е баскетбол, в който ръста да е решаващ.

– Значи казваш, че не се страхуваш от Владимир Кличко?

– Не само, че не се страхувам, но дори не изпитвам необходимото уважение, като към истински световен шампион. В много от ситуациите и решенията той най-малкото не се държи мъжки и спортсменски и е доста некоректен. Лавира между това да си избира с кой противник да играе, да си ги наглася.

– При победа на световната титла срещу кого би искал да я защитаваш?

– Това не е концерт по желание. Има правила на федерациите и трябва да се спазват. Защитата се прави срещу този, който е официален претендент. Такива клоуни ,като Шанън Бригс, които целят единствено да бъдат забелязани и целят единствено парите няма как да се бият за световна титла по този начин. Даже най-вероятно се вижда, че всичко това е инсценировка продиктувана от самия Владимир единствено с цел да премести фокуса върху глупави скандали, а не върху важните и стойностните неща, като темата за допинг контролът.

– Какво е мнението ти за сегашните шампиони Бърмейн Стиверн и Руслан Чагаев?

– И двамата са добри боксьори, добри бойци.

– Ще продължиш ли да настояваш Кличко да мине през допинг тест преди двубоя?

– Да, разбира се. Мисля, че един реален световен шампион трябва да се подложи на същия допинг контрол, както и неговият опонент и да докаже, че през всичките тези години, в които той е бил световен шампион не са затова, че през цялото време не е минавал допинг тестове. На мен в рамките на 10 дни ми взеха три пъти изненадващо кръвна допинг проба. За десет дни ме провериха три пъти, а него никой не го проверява и той прави, каквото си иска. Ако не даде допинг проба преди мача, като мен поне един път или два пъти той ще докаже, че взима забранени стимуланти и това го държи толкова дълго на върха. Жалко, че се опитва да направи хората на глупаци. Още повече той трябва да даде допинг проба за това , че е рекламно лице на антидопингова агенция и мотото е “Спорт без стимуланти”. Освен това знаем, че и брат му Витали е хващан с положителна допинг проба на олимпиада. Нещата са прости. Ако той не даде допинг проба значи взима забранени стимуланти. Мисля, че правилата в бокса трябва да са еднакви и за двете страни. Така той не само , че си разваля имиджа, но разваля и имиджа на този уникален, красив, истински и мъжки спорт – боксът.

– Вече си чул за ситуацията между Кличко и Шанън Бригс. Какво мислиш по въпроса?

– Абсолютен фарс и цирк продиктуван пак от Владимир, за да отклони вниманието на хората от истинската тема за допинг тестовете, които той не иска да даде. С или без допинг проба аз ще се изправя срещу него и ще го победя независимо какво и как взима.