Кобзон: Никой не може да ми забрани да идвам в родината си!

Кобзон: Никой не може да ми забрани да идвам в родината си!

Публикувано от:

Народният артист на СССР и Руската Федерация депутатът на Държавната дума на Русия Йосиф Кобзон изнесе концерт в Оперния театър в Донецк, заедно с Академичния ансамбъл за песни и танци на МВР на РФ, предаде РИА Новости.

Поради големия интерес организаторите поставили на фасадата екран, за да могат изпълненията на артистите да видят всички, които не могли да попаднат в залата.

В края на концерта, Йосиф Кобзон поканил на сцената главата на ДНР Александър Захарченко и двамата изпели песента «Я люблю тебя, жизнь» (Обичам те, живот).

Кобзон посетил столицата на Донецка народна република на 27 октомври, въпреки забраната на главата на Службата за сигурност на Украйна Маркиян Лубковски за достъп на руската звезда до украинска територия.

«Никой не може да ми забрани да идвам в родината си», заявил Кобзон.

Йосиф Кобзон пристигнал в Донбас въпреки забраната на украинските власти. Той докарал хуманитарна помощ – 2,5 хиляди опаковки инсулин. По-рано през деня той посетил център по ендокринология и училище №8 в Макеевка.

«Гледам ви, всички сте толкова красиви. Та нали в Донбас са най-красивите деца», се обърнал към учениците певецът и им разказал за детството си в Донбас «Посрещнах Деня на Победата през 1945 година в гр. Славянск. Като дете учих в училище №6 в Краматорск. Много от тези песни съм ги пял преди да се родите още. Първото ми излизане пред публика беше именно на тази сцена през 1946 г., тогава бях на 9 години», разказал на децата Кобзон.

Йосиф Кобзон е роден през 1937 година в град Часов Яр (Донецка област). Певецът е почетен гражданин на Донецк, Славянск, Макеевка, Краматорск, Артьомовка, Горловка и други градове на Донецка област.

Напомняме, че през септември на Кобзон бе отнето званието на почетен гражданин на Днепропетровск. Тогава бе утвърдено и решението, той повече да не бъде официалният изпълнител на химна на града. В отговор на тези решения от страна на Днепропетровската администрация, Кобзон нарече химна на Украйна – нацистки.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=NWs2Mw8nNfE[/embedyt]