Кирхнер: Путин помага за разрешаване на ситуацията в Близкия изток

Кирхнер: Путин помага за разрешаване на ситуацията в Близкия изток

Публикувано от:

Решенията на руския президент Владимир Путин за борба с терористичната заплаха помагат за разрешаването на ситуацията в Близкия изток, заяви аржентинският президент Кристина Кирхнер след състоялата се в сряда видеоконференция между лидерите на РФ и Аржентина, предаде РИА Новости.

„Това (действията по борба с тероризма – бел. ред.) помага да се разруши лицемерието, спомага за това, хората да видят случващото се по-ясно, и помага за разблокирането на ситуацията в Близкия изток“, каза аржентинският лидер пред телевизия RT.

По време на речта си пред Общото събрание на ООН Путин „заяви необходимостта от приемането на решение за борба с тероризма, но с всички видове тероризъм, тъй като няма добър и лош“, отбелязва Кирхнер.

„Мисля, че тази позиция на Русия и действията й в борбата срещу тероризма, който се разпространява в Близкия изток… това решение на Путин го превърна в глобален лидер в очите на целия свят, що се касае до борбата срещу тероризма“, заяви аржентинският президент.

При това Кирхнер каза още, че гордиевият възел в Близкия изток си остава въпросът да признаването на Палестина. „Ако се постави за цел сериозната борба с тероризма, което трябва да направят всички страни от ООН – трябва да се признае палестинската държава за суверенна“, каза тя. „Мисля, че по този начин може да се започне разплитането на плетеницата на конфликта в Близкия изток“, каза още Кирхнер.