Киев започна пълна транспортна блокада на Донбас

Ръководството на опълчението в ДНР съобщи, че в сряда Украйна е започнала пълна транспортна блокада на Донбас, предаде телевизия „Звезда“.

Киевските власти са забранили пресичането на разграничителната линия за обществения транспорт, както и изпращането на всякакви стоки в ДНР и ЛНР. Освен това, украинските военни продължават да налагат своите правила в контролираните от тях територии.

„Продължава превземането на социални обекти в контролираните от Киев територии. В централната районна болница е потвърдено местонахождението на щаба на 72-ра отделна механизирана бригада“, съобщи пред журналисти представителят на министерството на отбраната на ДНР Едуард Басурин.

По-рано в ефира на телевизия „112“ бившият лидер на националистическата организация УНА-УНСО Дмитрий Корчински призова към пълна блокада на ДНР и ЛНР.

„Необходима е пълна блокада на окупираните територии. Не трябва нито да се пътува там, нито да се напуска това място. Алкохол, цигари, тежки и леки наркотици трябва да се пропускат. А за всичко останало – пълна блокада. Нека растат тарифите. Колкото по-скъпи са стоките там, които постъпват от Украйна, толкова по-добре. Колкото по-трудно те транспортират тук въглища и метали – също ще е добре“.