Киев забрани Дядо Мраз в Украйна

Тази Нова Година децата в Украйна ще трябва да изпращат желанията си на Свети Николай, както е прието в Европа, а не на традиционния досега Дядо Мраз, пише ukraina.ru.

Един от организаторите на новогодишните тържества в украинската столица и основател на международния фестивал «Страна на мечтите», а също и лидер на група «ВВ» Олег Скрипка, заяви на пресконференция, че това ще бъде «първата украинска Нова Година».

«По-рано Новата Година в Украйна представляваше хибрид между американската и съветската Нова Година, тоест имаше надпревара между Санта Клаус и Дядо Мраз», поясни той. Олег Скрипка изрази увереност, че сега «е необходимо да се върнат традициите на Украйна и да се върне Свети Николай».

Нововъведението коментира блогъра variag 2007:

«Сйъдейки по това, КАК сега програмират децата, посявайки «доброто и вечното» в душите на украинските деца е достатъчно да проследи един детски празник в Станиславув (град в Полша), където учиха децата да изгарят чучело на Путин. Предвид това, може да се прогнозира, че съвсем скоро ще има такива масови изгаряния и обесвания на «руския Дадо Мраз и неговата внучка Снежанка». Още повече, че Украйна вече има такъв опит», пише блогъра.