Какво работят най-често руснаците?

Какво работят най-често руснаците?

Публикувано от:

Най-популярната професия в Русия се оказа тази на шофьора, следвана от търговеца на второ място. Това съобщи заместник-ректорът на Националния изследователски университет “Висша икономическа школа” Сергей Рощин, предаде ТАСС

Резултатите от проучването бяха представени в рамките на кръгла маса “100 въпроса по професиите”, съобщават от агенцията.

“На въпроса коя е най-популярната професия в Русия в момента не винаги се намира правилен отговор. Сега най-масовата професия е шофьор – 7% от заетите. И това важи за абсолютно всички региони. Защото ние имаме голяма страна, у нас има много транспортни задачи и проблеми. И, естествено, това е търсена професия”, каза Рощин.

Според него втората по популярност професия е в областта на търговията. Специалистите в сферата са почти колкото шофьорите.

Кръглата маса “100 въпроса по професиите” се организира от информационната агенция ТАСС с подкрепата на Международния клуб “Ломоносов” и ООО “Локомотивни технологии”. По време на кръглата маса финалистите в проекта “Ломоносов влак. Пътят към бъдещето 2017”, организиран от клуб “Ломоносов”, имаха възможността да зададат въпроси на експертите по заетостта, представителите на бизнеса и тези на властта.