Какво не знаем за Путин?

Руският президент Владимир Путин, който преди месец навърши 62 години, безспорно се превърна в най-коментираната личност в световната политика за 2014 година.

Упрекван от Запада и обичан в родината си, Путин вече 15 години е начело на Русия – първо като министър-председател, после като президент, после отново премиер и днес отново държавен глава.

За всичките тези години обаче за личния живот на Путин много малко неща се знаят официално.

В следващата галерия ви представяме нещо като семеен албум на руския президент, който ще ви покаже непознати черно-бели снимки на Владимир Путин.

Владимир Путин е роден в Ленинград на 7 октомври 1952 г.

Бащата Владимир Спиридонович Путин
Бащата Владимир Спиридонович Путин
Майката на Путин - Мария Ивановна Шелонова, родила Владимир на 41-годишна възраст
Майката на Путин – Мария Ивановна Шеломова, родила Владимир на 41-годишна възраст. Тя била мил и добронамерен човек. Путин е отгледан в спокойна и любяща атмосфера. „Мама правеше пирожки със зеле, с месо, ориз и извара. Бяха много вкусни”, спомня си Путин.

 

Владимир Путин с майка си Мария през 1958 г.
Владимир Путин с майка си Мария през 1958 г.

 

Ученическите години

Владимир Путин, като ученик. В периода 1960 до 1968 г. Путин учи в училище №193 в Ленинград, а след 8-ми клас е приет в средно училище №281 с разширено изучаване на химия, която завършва през 1970 г.
Владимир Путин, като ученик.
В периода 1960 до 1968 г. Путин учи в училище №193 в Ленинград, а след 8-ми клас е приет в средно училище №281 с разширено изучаване на химия, която завършва през 1970 г.

 

Учителката Вера Дмитриевна Гуревич Ето какво разказва тя за Путин: „В 5-ти клас той все още не се проявяваше, но аз усещах, че в него има потенциал, енергия и характер. Забелязвах огромния му интерес към езиците, той учеше лесно. Владимир имаше добра памет и гъвкав ум.  Помислих си, от това момче ще стане голям човек. Затова му отделях повече внимание и не му позволявах да дружи с хулиганите”.
Учителката Вера Дмитриевна Гуревич

Ето какво разказва тя за Путин: „В 5-ти клас той все още не се проявяваше, но аз усещах, че в него има потенциал, енергия и характер. Забелязвах огромния му интерес към езиците, той учеше лесно. Владимир имаше добра памет и гъвкав ум.
Помислих си, от това момче ще стане голям човек. Затова му отделях повече внимание и не му позволявах да дружи с хулиганите”.

В търсене на приоритетите

Учителката на Путин вижда в него възможностите, на които младият Владимир не обръща внимание. Гуревич се среща с баща му, за да може по някакъв начин той да повлияе на сина си. Това не помага особено… Докато в шести клас самият Путин не променя рязко отношението си към занятията в училище.

„Вече започнаха да се появяват други приоритети, трябваше да се утвърждавам в спорта, да постигна нещо, и така се появиха други цели. Това, разбира се, подейства много силно”, спомня си Путин днес.

В края на 70-те, началото на 80-те Путин завършва московската Висша школа на КГБ №1
В края на 70-те, началото на 80-те Путин завършва московската Висша школа на КГБ №1
1983 г. Владимир Путин прави предложение на Людмила и три месеца по-късно те се женят
1983 г. Владимир Путин прави предложение на Людмила и три месеца по-късно те се женят
Младоженците
Младоженците
Подписът
Любимата снимка на Людмила
Снимка от личния архив на сътрудник на КГБ
Снимка от личния архив на сътрудник на КГБ

Дъщерите

През 1985 г. преди да замине за Германия се ражда първата дъщеря на Путин и Людмила Мария, а през 1986 г. в Дрезден се ражда и втората им дъщеря- Катерина.

Двете момичета са кръстени на бабите си: Мария Ивановна Путина и Екатерин Тихоновна Шкребньова.

Людмила споделя, че Владимир е рядко срещано любящ и отговорен баща. „Не всички мъже така внимателно се отнасят към децата си. Той винаги ги е глезил”, разказва Людмила.

На изписването на първата си дъщеря Маша през 1985 г.
В Дрезден с двете си дъщери Маша и Катя
Първата дъщеря – Маша се ражда през 1985 г.
Маша (вдясно) иска да стане мениджър, а Катя  мечтае да се занимава с интериорен дизайн
Маша (вдясно) иска да стане мениджър, а Катя мечтае да се занимава с интериорен дизайн

 

Любимите жени

 Хоби

Джудо - не само спорт, но и философия
Джудо – не само спорт, но и философия
С любимото куче
С любимото куче