Кадиров се врече във вярност на Путин

Лидерът на Чечня Рамзан Кадиров се врече във вярност на Русия и на президента Владимир Путин, съобщи lifenews. „Ние сме отряда на президента, готов да защитава Русия“, каза Кадиров в словото си пред събралите се близо 20 000 човека на митинг срещу тероризма в Грозни.

В речта си, главата на Чеченската република нарече силите за сигурност на Републиката „специален отряд от пехотата Путин“ и заяви, че повече от 10 000 доброволци, които са получили военна подготовка, са готови да защитават стабилността и границите на Русия по заповед на държавния глава.

„Петнадесет години Путин помага на нашия народ! Сега и ние сме с вас, а ние сме десетки хиляди хора, които са преминали специално обучение. Молим руския лидер да ни счита за доброволен спецотряд към върховния главнокомандващ, готов да защитава Русия, нейната стабилност, границите й, да изпълни бойна мисия от всякаква сложност“, каза Кадиров на стадиона в Грозни в неделя.

Чеченският лидер каза още, че „Америка и Европа са обявили икономическа война на Русия и се опитват да предизвика хаос, паника и безредици в страната“. Въпреки това, „руският народ се е обединил около лидера си Владимир Путин“, а „чеченският народ заема централно място в това единство“.