Йосиф Кобзон идва с Ансамбъла на руските вътрешни войски в София

Йосиф Кобзон идва с Ансамбъла на руските вътрешни войски в София

Публикувано от:

Известният руски естраден изпълнител Йосиф Кобзон и Академичният ансамбъл за песни и танци при МВД (Министерство на вътрешните работи) – Русия, ще изнесат концерт на 14 май в зала 1 на НДК в София. Заедно те ще получат и наградата “Света София” за принос в развитието на руско-българските културни отношения на 20-ите юбилейни награди “Золотая муза”, съобщават организаторите на събитието “Жокер медия”.

Пред българската публика Академичният ансамбъл заедно с Йосиф Кобзон ще представят руски, народни, казашки, цигански песни и романси, като “Ой, цветет калина”, “Очи черные”, “Вдоль по Питерской”, “Калинка”, “Подмосковные вечера”, “Катюша” и много други, както и модерен репертоар, в който са включени популярните военни песни, както и известни арии из опери.

Академичният ансамбъл за песни и танци на МВД е професионален колектив, създаден през 1973 г. под ръководството на генерал-майор Виктор Петрович Елисеев (художествен ръководител и главен диригент). Има изнесени над 7500 концерта в над 50 страни, сред които Германия, Италия, Франция, САЩ, Китай, Мексико, Бразилия, Австралия, страните от Близкия и Далечния изток. През 1988 г. Ансамбълът има аудиенция при главата на римо-католическата църква Йоан Павел ІІ.

Събитието се осъществява със съдействието на Столичната община, Министерството на образованието, посолството на Руската федерация в България, Форума на руските съотечественици, Руския културно-информационен център в София, Движение “Русофили” и ” Жокер медия” под патронажа на посланика на Руската федерация Юрий Исаков.

Билети за концерта на 14 май с начален час 19 ч. се предлагат в мрежата на “Ивентим” и касите на Билетен център НДК на цени между 10 и 60 лв.

 [embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=fK0bbZ4DyxI[/embedyt]