Иран ще купи руско авиационно оборудване на стойност 21 млрд. долара

Договорите за покупка на руско авиационно-космическо оборудване на стойност 21 млрд. долара са подписани по време на авиосалона МАКС-2015 в гр. Жуковский (Московска област) в края на август. Иран ще купи и руски самолети Superjet 100, съобщи „Руски дневник“.

Иран и Русия подписаха редица договори за покупка на руско авиационно-космическо оборудване на стойност 21 млрд. долара. Иран ще придобие и руски самолети Superjet 100, заяви председателят на националния космически център на Иран Манушехр Мантеки в интервю за агенция Sputnik.

Както съобщи Мантеки, договорите са били подписани от страните по време на авиоизложението МАКС-2015, който се е провел в гр. Жуковский (Московска област) в края на август.

„По време на нашето участие в авиосалона МАКС в Русия подписахме договори за покупка на авиационно-космическо оборудване от Русия на обща стойност 21 млрд. долара, включително на руски самолети Superjet 100“, цитира агенцията думите на Мантеки. Той не е уточнил броя самолети, които ще купи Иран, както и сумата на договорите за закупуването на самолетите Superjet 100.

Представителят на Техеран добави също така, че „руското космическо производство е общопризнато и ние винаги се стремим към разширяване на сътрудничеството в тази област“.