Ирански генерал: Американските морски пехотинци се разплакаха, след като бяха заловени

Американските морски пехотинци се разплакали, след като били задържани от бойците от морския Корпус на стражите на ислямската революция (КСИР) заради незаконното навлизане в териториалните води на Иран в Персийския залив, съобщи „Руская весна“, позовавайки се на изявление на зам.-главнокомандващия КСИР генерал Хюсеин Салами.

„Американските морски пехотинци плачеха, когато бяха задържани, но след това се успокоиха и се почувстваха по-добре, след като видяха, че бойците от КСИР се отнасят добре с тях“, каза иранският военачалник.

По думите му американците признали силата и мощта на Иран.

„Освободихме морските пехотинци след като се убедихме, че те по невнимание са навлезли в иранските териториални води и дори им върнахме оръжието“, каза още зам.-командирът на Корпуса на стражите на ислямската революция.

Припомняме, че на 13 януари стана известно, че ирански военни са задържали два катера на ВМС на САЩ в Персийския залив заради незаконното им навлизане в териториалните води на Иран.

По-късно разследването установи,  че незаконното нахлуване на американските бойни кораби в „иранските води не е било резултат от целенасочен враждебен акт“. След като на американските моряци им били поднесени извинения, те били освободени, а оръжието им било върнато.

От Корпуса на стражите на ислямската революция обвиниха американския флот в „непрофесионални стъпки“, но увериха, че флотът на КСИР може да се справи със ситуацията и да възстанови спокойствието в региона.