Тихвинската Божия Майка пристигна в Донецк

Тихвинската Божия Майка пристигна в Донецк

Публикувано от:

Православни монаси благословиха воините на Новорусия

Тихвинската икона на Божията Майка пристигна в Донецк. Тя е изпратена от братята на Тихвинския манастир (град Тихвин) на защитниците на Руския свят – на воините на Новорусия (опълченците), предаде ИТАР-ТАСС.

В Москва иконата е била предадена лично в ръцете на председателя на Съвета на министрите на Донецка народна република Александър Бородай, който след това доставил светинята в Донецк. Иконата отдавна известна в руската военна история. Тя е давала сила както на войници, така и на опълченци.

Тази икона е съпровождала руски опълченци във времето на Отечествената война с Наполеон през 1812 година и е била до тях в битката на Бородинско поле, а след това е съпровождала тихвинската дружина на опълчението в Кримската война 1855-1856 гг.

Освен това, според преданията, именно Тихвинската икона на Божията Майка е прелетяла със самолета над Москва по нареждане на Сталин във Втората Световна война, след което нацистките войски така и не успели да превземат Москва. Опълченците на Донбас вярват, че светинята ще им помогне да защитят земите и народа си от атакуващите ги украински радикални сили.

Иконата на Тихвинската Божия майка пристигна в Донецк0

Преди иконата Тихвинска – Опълченска да стигне до Донбас, на 3 юли в Москва, в църквата «Света Троица» на Врабчеви хълмове се състоя молебен пред светинята. Настоятелят на църквата протойерей Андрей (Новиков) каза в изповед пред миряни:

«Тази икона е съпровождала руска войска през 1812 година. Светинята винаги е била закрилница на западната граница на Рус, а после и на Руска империя. Ето че днес, братята, които усърдно се помолиха на Господ, получиха неговото благословение и изпратиха този лик в Новорусия, за да защити народа Божи, руския народ. За да защити опълченците, които излязоха да защитават от фашизма руския народ и земята руска…»

«Те са излезли не за да нападат, не за да убиват, а да защитават света от хомо-фашистката чума. Защото агресорите им са едновременно евроинтегратори, които в момента провеждат едноседмичен антируски гей-парад, както те го наричат» и същевременно са привърженици на така наречената «червена чистота». Обедини се несъвместимото, защото и едното и другото е дело на дявола. Дали е фашизъм или содомски грях – злото се е обединило в борба срещу християнството, Православието, в моралните закони, Светата Рус, която представлява задържаща сила в света и не позволява да бъдат унищожени напълно духовно-моралните ценности, заповедите Божии тук на земята, за да не загинем в хаоса и беззаконието».

«Божията Майка Владичица е Царица не само небесна, но и земна Царица на Светата Рус. Ето защо съм убеден, че онези, които се борят срещу Русия, им е много тежко, защото се опитват да разрушат дома на Божията Майка, която пази руския народ и руската земя», каза протойерей Андрей (Новиков).

«Днес моля Господ да спре безумците и нацистите, да не стрелят танковете им, самолетите да не политат, от цевите да не излизат куршуми. Моля се на Господ, да спре безумните фашисти и да съхрани живота на всички православни християни, а и на всички хора изобщо. Дано всички онези, които извършват дяволското дело на войната срещу собствения си народ в името на лъжовни, антихристки идеали, да се вразумят и на колене да поискат прошка от нашия народ, който избиват», добави в заключение о. Андрей.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=n-v945X3QnE[/embedyt]