Издевателствата над мирното население в Украйна не спират

Публикувано от:

Следствения комитет на Русия образува наказателно дело по обвинение за използване от украинската армия на забранени военни методи и средства, съобщи телевизионния канал «Россия 24», позовавайки се на съобщението на официалния представител на СКР Владимир Маркин.

По думите му, действията на Киев грубо нарушават Женевската конвенция. Става дума за използване на военна авиация и артилерия срещу мирно население, а също и за отвличания и мъчения над „задържаните“ от представителите на украинските силови структури.

На 30 май бе освободен православният свещеник Владимир Марецкий от гр. Новоайдар, за когото преди ден излезе информация, че е намерен мъртъв.

Мъжът бил подлаган на тежки мъчения, за да даде показания с признание, че е помагал на опълченците.

Отец Владимир едвам се държи на краката си след няколкодневен плен при украинските силовици. Мъжът се нуждае от оперативна медицинска намеса, но военните така и не го допускат до пристигналата кола на „Бърза помощ“. Познат откарал свещеника в болницата.

Друг случай на отвличане и издевателства над мирни граждани: Сергей няма нищо общо с опълченците на Донбас, но докато карал автомобила си по магистралата бил спрян на един от блокпостовете до Славянск от украински силовици, които безпричинно нападнали мъжа.

„Веднага ми счупиха ръката, после ме замъкнаха в БТР и започнаха да ме удрят по главата с прикладите на автоматите“, разказва Сергей.

По-лошо станало, когато в телефона на Сергей открили снимка с пневматична винтовка, веднага клеймото „сепаратист“ му бе сложено. Силовиците продължили да изтезават пленника с цел да получат показания.

„Сипаха някаква течност на корема ми, някаква акумулаторна киселина, след което посипаха някакъв прах и подпалиха“, разказва Сергей. Без съд и следствие той прекарал 5 дни с чувал на главата в мазето. Всеки ден го изтезавали за да подпише показания с признание за съпричастност към тероризъм. После изведнъж просто го освободили.

Украинските силовици, които издевателстват над мирното население в източна Украйна са убедени в своята безнаказаност.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=wszWgRMYt-s[/embedyt]