Иванна Шмелева показва „Магията на цветята“

Изложба на Иванна Шмелева – графика и живопис, ще бъде открита днес, 29 юни, от 18.30 ч. в галерия „Лик“. Тя е озаглавена „Магията на цветята“ и е по повод 125 г. Университетски ботанически градини.
„Магията на цветята“ показва повече от 40 творби, създадени от авторката в различни периоди от творчеството й. В изложбата е представена серия от графични и живописни произведения, в  които художничката прави стилизирани форми на цветя и растения. Шмелева с ярки цветове и изразителни линии по свой собствен начин представя красотата на невероятния свят на цветята. Художничката черпи вдъхновението си от честите разходки в ботаническата градина, съзерцавайки уникалните колекции и претворявайки ги в множество скици.1804-2_20170628

 

1804_20170628

Шмелева по образование е архитект-дизайнер, завършила е Руско-славянския университет в Бишкек. Авторката участва в различни конкурси и изложби. Носителка е на награда от Съюза на дизайнерите в Русия за най-добра архитектурна графика. През 2015 г. в Деня на славянската писменост и култура в Националния музей на Казахстан в Астана бе представена изложбата „Страната България“, на която бяха показани графики на авторката.
Цветната експозиция може да се види до 1 юли в столичната галерия „Лик“, ул. „Лайош Кошут“ 37.