Захарова: Процесът на децентрализация на Украйна е започнал

Захарова: Процесът на децентрализация на Украйна е започнал

Публикувано от:

Приетото от Одеския областен съд решение в подкрепа на договорните отношения между регионалната власт и Киев показва, че в Украйна е започнал процесът на децентрализация. Това написа официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова на страницата си в социалната мрежа Facebook, предаде ТАСС.

„Както прочетох в медиите, инициативата е била подкрепена от 48 депутати, а седем са се изказали против. Преди това още два областни съвета – Житомирски и Кировградски са приели аналогични решения. Според регионалните депутати договорите ще осигурят ясно разделение на пълномощията, което ще позволи реализирането на административно-териториалната реформа и ще повиши ефективността на управлението по места“, отбеляза дипломатът.

Според нея, съдейки по настроението в регионите, на хората им е омръзнало да чакат. „Хората в Украйна, и това също е невъзможно да се отрече, очакват реално преразпределение на пълномощията, а не продължаване на двегодишния демагогски маратон“, пише още Захарова.