Захарова поиска от американски журналист да си подбира думите

Захарова поиска от американски журналист да си подбира думите

Публикувано от:

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова разкритикува журналист от водещия американски интернет портал “Яху Глобал Нюз” (Yahoo Global News), който в интервю с нея нарече политическата система в Русия “режим”, предаде “Взгляд” , цитиран от Руски дневник

“Използвате ли същата дума “режим” по отношение на американската администрация?”, попита Захарова, когато водещата Кейти Курик я представи на зрителите и нарече управлението в Русия режим.

“А каква дума бихте предпочели?”, отговори от своя страна водещата.

“Интересува ме мотивацията Ви. Вярвам, че ако президентът е избиран от народа на страната си, то това не е режим, а демокрация”, каза Захарова.

Тя заяви, че по времето на администрацията на президента Барак Обама американските медии са разпространявали дезинформация за Русия, като са се опитвали да унищожат отношенията между двете страни.

Говорителят на руското външно министерство подчерта още, че преди смяната на Обама в американските медии не са съществували “положителни или неутрални новини за Русия”, а са се извършвали само “подобни атаки с помощта на неверни новини”.

През февруари президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини американските медии в създаването на “фалшиви уеб новини” и заяви, че подобни неща усложняват възможността за подобряване на отношенията с Русия.