Западните медии с тревога обсъждат представянето на „Армата“

Демонстрацията на най-новото руско въоръжение на Парада на Победата силно заинтригува западната преса, предаде телевизия „Звезда“.

Танкът Т-14 „Армата“ превъзхожда всички американски и европейски аналози, с тревога пишат западните медии. Бронята на руския танк е изработена от композитни материали, радарът е способен да следи десетки цели на земята и в небето, отдалечени до 100 км. Т-14 е оборудван и със система за самодиагностика, която оценява заплахите, следи за повреди и приема мерки за запазването на работоспособността на агрегатите.

Британското издание The Sunday Times с нескрито възхищение разказва за новия руски танк. Т-14 е най-страшният боен танк в целия свят, пише още медията.

Американското издание Washington Post пък пише в своята публикация, посветена на новото руско оръжие, че малко западни армии могат да се похвалят с подобни танкове, но презентирането на „Армата“ на Червения площад ще бъде напразно. Т-14 “Армата” е снабден с най-съвременни технологии. Екипажът на танка е разположен в т.нар. капсула. Тя, според оценките на експертите, е по-голяма от другите съветски и руски танкове. Нещо повече, “Армата” стреля с цяла поредица от снаряди с крупен калибър и при нужда може да премине напълно на автоматично управление.