Загиналите в московското метро са 20 души

Загиналите в московското метро са 20 души

Публикувано от:

По последни данни,  броят на загиналите в московското метро достигна 20 души, а пострадалите са  над 160,  хоспитализираните са 129 души, съобщи заместник-началникът на главното управление на министерството по извънредните ситуации Александър Гаврилов.

Състоянието на 42 пострадали по време на аварията се оценява като тежко. Продължава евакуацията и оказването на спешна помощ.

 Във вторник на станциите за връзка „Парк на Победата – „Славянски булевард” след рязко спиране на влака, три вагона дерайлирали. Официалният представител на следствения комитет на Русия Владимир Маркин съобщи на журналисти, че в близко време могат да се появят заподозрени и обвиняеми по делото за извънредното произшествие в московското метро.

Сряда 16 юли  е обявен за ден на траур в Москва заради инцидента в столичното метро, обяви кметът на руската столица Сергей Собянин, цитиран от руските медии.

По негови думи за възстановяването на движението на влаковете в московското метро ще са нужни най-малко два дни.

Същевременно заместник-началникът на главното управление на министерството по извънредните ситуации Александър Гаврилов обяви, че броят на загиналите в извънредното произшествие в московското метро е достигнал 20 души.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=Lj7MT3zT9TM[/embedyt]