Журналистка на НТВ остана без паспорт на летището в Киев

Руската журналистка на телевизионния канал НТВ Ина Осипова, която не пуснаха в Украйна, цяла нощ прекара в чакалнята на летището в Киев, съобщи РИА Новости.

По-рано служителите на летището са обещали на журналистка да върнат паспорта й, но минути преди полета за Русия.

„Намирам се на международния терминал на летището в Киев. Стоя сама в чакалнята на летището, вече няма никой от пътниците. Най-интересното е, че на всеки изход има табели с надпис „Киев – град отворен за целия свят“. Но в моята ситуация, разбира се, това изглежда малко комично, защото все още не са ми върнали паспорта. Казаха, че ще ми го върнат минути преди полет. Цяла нощ прекарах в чакалнята на летището“.

Припомняме, че по-рано в Киев Службата за сигурност на Украйна без причина задържа руски журналисти от телевизионния канал „Первый“ Елена Макарова и Сергей Коренев и журналист на НТВ Андрей Григориев. Украинските служби са иззели камерите, телефоните и друга фото техника. Преди задържането, руските журналисти отразявали факелното шествие в Киев на националисти. На шествието се скандирали нацистки лозунги добре познати на Европа от времето на Хитлер.