Журналисти от 10 страни посетиха строящия се мост между Русия и Крим

Журналисти от цял свят посетиха строителната площадка на моста, който ще свърже Крим с континенталната част на Русия. На „строежа на века” присъстваха около 50 представители на медиите от над десет страни. Журналисти пристигнаха от Италия, Испания, Германия, куба, Сирия, Ливан, Кувейт, България, Исландия и Украйна.

Целта им бе посещаването на медия форума „Отворен Крим: със свои очи”, организиран от руското външно министерство. „Това е нещо от световна величина, наистина е така, Виждам как те работят, колко са подготвени, какви дълбоки познания имат те и какво правят… Тук работят хора, които … от всичките ъгълчета на Русия са натрупали опит от други съоръжения. При вас традицията е такава”, сподели италианският журналист Джулието Кеза.

Като цяло журналистите са останали поразени от мащаба на строителните дейности. Общото в техните изявления относно руския „строеж на века” бе усещането за монументалност на бъдещия мост.

„За първи път съм тук. Гледал съм снимки. Отгоре са снимките, красиви са. Но в моите представи това бе нещо малко, крехко, а се оказва, че всъщност е доста масивно, толкова голямо е, сякаш ще е вечно. Дори нямам думи. Усещането е, че не 100, а 1000 години тук ще стои без да мръдне”, каза на свой ред германският журналист Улрих Хайден.