ЖП катастрофа в Подмосковието, има загинали

В Наро-Фомински район на Подмосковието се сблъскали пътнически и товарен влак, съобщи ИТАР-ТАСС. По предварителни данни, има загинали и ранени. На мястото на събитията са пристигнали екипи на Бърза помощ и следователи.

«Засега е известно за петима загинали и 15 пострадали. Числото на загиналите обаче ще се увеличава, тъй като един от вагоните на пътническия влак бил затиснат от контейнерите на товарния влак. В момента спасителите работят по евакуирането и оказването на спешна медицинска помощ на пострадалите в затиснатия вагон», съобщи Вадим Андронов от областната администрация на Наро-Фомински район.

Пътническият влак е пътувал от Москва за Кишинев (Молдова). По данни на спасителните служби, катастрофата е станала в 13:00 (мск. време) в Наро-Фоминския района на участъка Наро – Фоминск – Бекасово. 13 вагона на товарния влак са дерайлирали и се ударили в пътническия влак Москва – Кишинев.

Според някои от данните, два от вагоните се обърнали. На мястото на произшествието незабавно били изпратени три помощни влака, а движението на жп линиите е блокирано. В района са изпратени три хеликоптера и коли на «Бърза помощ» и други медицински служби.

На мястото на катастрофата е пристигнал министърът на здравеопазването на Русия Нина Суслова. Всички медицински центрове и болници са в пълна готовност да поемат пострадалите.
Повдигнато е наказателно дело и разследване на случая.