Жириновски предрича Трета световна война

Лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски смята, че Трета световна война е възможна. Според него Украйна ще бъде виновна за конфликта в планетарен мащаб.

Според Жириновски, цитиран от сайтът на неговата партия, в момента Украйна постъпва, както Сърбия през 1914 година. „Нейните действия срещу Австро-Унгария доведоха до Първата световна война, а днес всичко се повтаря. Със своите действия Украйна води Европа към Трета световна война. За съжаление, това ще се случи. И тя е подпалвачът на тази Трета световна война“, заявява ексцентричният руски политик.

Според него съседните на Украйна държави ще се възползват от ситуацията и ще заграбят части от страната. Така поляците може да си върнат Лвов, Ровно, Луцк, Ивано-Франковск и Тернопол. „ А унгарците ще си върнат Закарпатието, румънците – Черновици и Буковина“, смята Жириновски.

На 16 ноември президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че страната му е готова за „тотална война“ с Русия. По-рано той посочи, че иска да прекрати конфликта и да предотврати разпалването на „Трето световно безумие“, пише Lenta.ru.