Ето рецепта против задух на руския билкар Владислав Мураков

Ето рецептата против задух на Владислав Мураков – един от най-добрите билкари на Русия, станал известен в годините след Втората Световна Война

Билкови рецепти има много, билкари – също, но има рецепти, които са по-известни от други. И не защото са издадени в книги, а защото са доказали ефективността си през годините. Такива са рецептите и на Владислав Мураков.

Днес ви предлагаме четири от най-добрите рецепти на руския билкар.

За да прочистите организма наситненте в равни количества цветове от черен бъз, лайка и липа, плодове от копър и листа от мента. Залейте 25 г от сместа в емайлиран съд с 0,5 л вряла вода, оставете за 15 мин. под капак на кипяща водна баня. След като изстине, прецедете и пийте по чаша 2 – 3 пъти дневно в течение на 8 – 10 седмици. Всеки ден се приготвя свежа отвара.

Задух и спазми на съдовете може да излекувате с тази рецепта с чесън:

Пак с нея можете да спрете развитието на атеросклероза. Средно голяма глава чесън се изчиства, скълцва се на каша, залива се в стъклен буркан с нерафинирано олио и се оставя за едно денонощие на долния рафт в хладилника. След това 1 ч.л. чесново масло се смесва със същото количество прясно изцеден сок от лимон и се приема 30 мин. преди хранене 3 пъти на ден в течение на 1 – 3 месеца. Прави се 1 месец почивка, след което лечението се повтаря.

Пневмонията (възпаление на белите дробове) изчезва, ако наситните и смесите 15 г плодове от копър, 20 г листа от подбел, 25 г корен от женско биле и 40 г бяла ружа. 1 с.л. от сместа се залива с чаша вряла вода, след 30 мин. се прецежда и се пие по 1/4 – 1/3 чаща 3 – 5 пъти на ден. Всеки ден се приготвя свежа настойка.

При нощно напикаване помага жълт кантарион. 40 г изсушени цветове се заливат с 1 л вряла вода, кисне 1- 3 часа на топло, прецежда се и се пие без норма вместо чай или вода пише lekuva.net.