Европа отстъпи с още една крачка от християнската идентичност

Европа отстъпи с още една крачка от християнската идентичност

Публикувано от:

В руската православна църква изразиха безпокойство във връзка с победата в Евровизия на австрийската певица/певец Кончита Вурст.

«Това е още едно звено във веригата на културата, което узаконява порока в съвременния свят, като опит за укрепване на нови културни норми. Процесът по узаконяването на това, което Библията определя като мерзост отдавна не е новина в съвремието», заяви пред Интерфакс главата на синодалния отдел на Информационния отдел Владимир Легойда.

По думите му, дори един философски културологичен анализ, «ако е честен, би трябвало да констатира смяната на културните и моралните ориентири». «С други думи, това е още една крачка към отказа от християнската идентичност на европейската култура», заяви в заключение Легойда.

Между другото, много от експертите са убедени, че жителите на Стария Свят са станали жертви на масивна информационна атака от содомистко лоби, което днес се опитва да наложи на по-голямата част от хората своя мироглед. В Русия активно се обсъжда въпросът, до колко е целесъобразно участието на страната в подобни мероприятия.