Европа и Русия почетоха паметта на загиналите в трагедията в Одеса

Акция в памет на 48-те жертви на трагедията в Дома на профсъюзите в Осдеса, се проведе в Мадрид. Аналогични мероприятия имаше и други италиански градове: Рим, Венеция и Неапол.

Повече от хиляда души се събраха в неделя на злополучното Куликово поле в Одеса, за да почетат паметта на загиналите преди половин година в Дома на профсъюзите, предаде ИТАР-ТАСС. Жители на града положиха цветя и се помолиха за душите на жертвите.

Траурен митинг и панихида са били планувани да се проведат в 14 ч. местно време, но час преди началото на мероприятието в полицията е постъпила информация за поставено на Куликово поле взривно устройство.Площадът е бил отцепен, а събралите се хора са били принудени да напуснат мястото.

Паметта на загиналите в Одеса бе почетена и в други европейски градове. Център на траурните акции в Германия стана берлинският площад край Бранденбургската врата. Паметта на загиналите в Одеса бе почетена и във Варшава, Стокхолм, Страсбург, Хага, Лисабон и Москва.

Акциите са били организирани от местните антифашистки организации.

Припомяме, че на 2 май украинските неонацисти изгориха живи петдесет активисти от движението „Куликово поле”, които протестираха срещу насилствената смяна на властта в Украйна.