Дъщерята на Маяковски, живееща в САЩ, иска да получи руско гражданство

Единствената дъщеря на известния съветски поет Владимир Маяковски – Патрисиа Томпсън – иска да получи руско гражданство, съобщи ТАСС, цитаран от fakti.bg.

89-годишната Томпсън е живяла през целия си живот в Съединените американски щати, но желае да се върне към корените си.

„Говорих на руски до 5-годишна възраст. Все още помня някои думи като „да“, „нет“, „спасибо“, „пожалуйста“. Искам да си възстановя руския, за да съм по-близо до Русия“, заяви дъщерята на един от основателите на футуризма в Русия, живял от 1893 до 1930 година.

„От дълго време искам да получа руски паспорт. Започнах процедура, но оттогава тя е в застой. Много бих искала да имам руско гражданство“, сподели Томпсън, която има повече от 20 книги.

„Всъщност смятам, че руснаците са по-умни от американците. Без тях нямаше да имаме хеликоптери и телевизори“, заяви дъщерята на Маяковски в интервю за ТАСС.

Тя сподели, че е останала много разстроена от факта, че САЩ не присъства на честванията в Москва на Деня на победата през тази година, с която се навършиха 70 години от края на Втората световна война.

„Почувствах се обидена. Това решение беше неприемливо, имайки предвид жертвите, дадени от Русия за бъдещия мир. Сега всички можеше да говорим на немски“, заяви Патрисиа Томпсън.