До отмяната на санкциите Русия няма да участва в ПАСЕ

„Русия няма да участва в работата на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) до края на 2014 година – до отмяната на санкциите“, каза председателят на международния комитет на Държавната Дума на Русия Алексей Пушков, предава РИА Новости.

Пушков  изключи вероятността  Русия да излезе от Съвета на Европа: „Вероятността Русия да излезе от Съвета на Европа оценявам като нулева. Първо, защото Русия е там от 1996 година и ние сме една от петте най-солидни държави както по размер на вноска, така и по представителност на делегацията. Ние можем да се самоотстраним от възможността да оказваме влияние върху развитието на Европа, но това няма да е правилно“.

Както стана известно по-рано, руската делегация няма да участва в работата на ПАСЕ до момента, в който не бъдат възстановени всички права на РФ в организацията.

Напомняме, че по-рано Русия бе лишена от право на глас, право на участие в президентския съвет и участие в наблюдателна мисия през април 2014г., заради позицията си по отношение на Крим