Доналд Тръмп – следващият президент на САЩ?

Милиардите в сметката и успешния бизнес явно не са достатъчни за Доналд Тръмп. Напоследък той сериозно обмислял да се влезе в политиката и да се кандидатира за президент на САЩ на следващите избори през 2016 г., съобщава „Ройтерс“.

„Всички мислят, че го правя за забавление или защото е изгодно за моя бизнес. Това не е забавление, не го правя за удоволствие, а защото нашата страна има сериозни проблеми“, каза той пред в. The Washington Post.

Тръмп е известен със своята екстравагантност и постоянната си самореклама. Той води по тв канала NBC програмата „The Celebrity Apprentice“. Сегашното му намерение обаче изглежда повече от шоу. Той е отказал подновяването на договора с телевизията, тъй като щял да бъде зает.

По данни на изданието милиардерът напоследък наема специалисти политолози, обикаля различни щати и се среща с политици. Тръмп имаше намерение да участва в президентските избори през 2012 г., но няколко месеца преди първичните избори свали кандидатурата си, заявявайки, че не е готов да излезе от бизнеса. 68-годишният предприемач често прави публични критични изявления за настоящия президент Барак Обама.