Доналд Тръмп иска падане на санкциите срещу Русия

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп ще предложи да бъдат отменени санкциите срещу Русия в замяна на споразумение за намаляване на ядрените въоръжения с руския президент Владимир Путин, съобщи bTVnews 

Тръмп даде обширно общо интервю за британския вестник „Таймс“ и германския „Билд“.

Той заяви, че иска ядрените арсенали на САЩ и Русия да бъдат „намалени доста съществено“. Той разкритикува Русия за намесата й в гражданската война в Сирия, описвайки действията на Москва като „много лошо нещо“, довело до „ужасна хуманитарна ситуация“.

Тръмп каза, че засега има доверие на Путин и на Ангела Меркел.

„Преди всичко имам доверие и на двамата, но ще видим колко дълго ще продължи това. Възможно е то въобще да не продължи дълго“, заяви той.

Той силно разкритикува германския канцлер относно за политиката и спрямо бежанците като каза, че е допуснала „катастрофална грешка“ с влизането на един милион мигранти в Германия.

По думите му Брекзит ще се окаже „голямо нещо“ и че други страни може да последват примера на Великобритания за излизане от Европейския съюз.

Според него нямало да се стигне дотам, ако Великобритания не била принудена да приеме толкова много бежанци. Тръмп каза, че британците са гласували за излизане от ЕС, защото са искали своя идентичност. Според него нямало да се стигне дотам, ако Великобритания не била принудена да приеме толкова много бежанци.

„Ако в различни части на Европа продължат да се стичат бежанци . . . мисля, че ще е много трудно да се запази единството, защото хората са разгневени от това“, каза той.

„Хората, страните искат своя собствена идентичност и Великобритания искаше своя собствена идентичност“, заяви Тръмп.

„Това беше последната сламка, която пречупи гърба на камилата . . . смятам, че други ще напуснат“, каза той.