ДНР: Украинската армия разполага нова техника на фронтовата линия

В ДНР са фиксирали прехвърляне на нова техника от страна на Въоръжените сили на Украйна към фронтовата линия в Донбас след заявленията на Киев за създаване на 30-километрова демилитаризирана зона, съобщи в четвъртък пред журналисти заместник-началникът на щаба на опълчението на ДНР Едуард Басурин, предаде РИА Новости.

„Въпреки заявлението (на украинския президент Петро Порошенко) за създаване на демилитаризирана зона и изтегляне на техниката от фронтовата линия, то така и не започна. В същото време се наблюдава увеличаване на обстрелите на жилищни квартали в републиката“, заяви Басурин.

По думите му, през изминалото денонощие в резултат на обстрела от страна на украинската армия няма жертви сред мирното население. Ранени са двама опълченци.

Басурин отбеляза също,  че разузнаването на ДНР е установило приближаване на украинската техника към фронтовата линия в Донбас.

„Южно от Новоселовка-2 на осем километра от фронтовата линия е регистрирано разполагането на четири единици САУ (самоходна артилерийска установка – бел. ред.)“, добави той.