ДНР призовава жени в редиците на опълчението

ДНР призовава жени в редиците на опълчението

Публикувано от:

Тези дни в интернет се появи видеообръщение на главнокомандващия на Народно опълчение на Донбас Игор Стрелков. Който съобщи, че опълчението има нужда от доброволци, но по някаква непонятна причина за него, те просто не идват. Съобщи пресслужбата на Народното опълчение на Донбас.

Стрелков обясни, че много от доброволците, които идват да се записват в редиците на опълчението, бързо се отказват. Пред камерата той пита: „На това ли сте способни? Разбирам, че е по-лесно да си посръбвате бира на дивана пред телевизора и да гледате какво се случва с града ви от там, но това е не разбираемо за нас. Имаме много военни в запас и бивши охранители, които по някаква странна причина се крият зад гърбовете на опълченците и мирните граждани, по които нацистите стрелят. Само на това ли сте способни? Кой, ако не ние, ще защити земята ни, семействата ни, домовете ни от фашистката хунта?”

„Всичките онези съобщения в пресата, за десетки хиляди доброволци, записващи се в опълчението е пълна лъжа. Ние имаме недостиг на бойци и ще се наложи да призовем жени”, пояснява Стрелков.

На митинга в неделя, властите на Донецка народна република напомниха на събралите се жители на града, че призовават доброволци в редиците на опълчението.

„Ние акцентираме на вниманието на това, че опълчението се нуждае от доброволци с опит, с военна квалификация. Тоест от достатъчно сериозни хора”, поясни командира на народното опълчение на ДНР Мирослав Руденко.

Съпрецедателят на Върховния съвет на ДНР Денис Пушилин заяви, че в защитата на територията те ще приемат и мъже, и жени.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=KIHdrSm6jrU[/embedyt]