ДНР изтегля военната техника в още три направления

Опълченците от ДНР във вторник ще започнат оттеглянето на танковете и бронираната техника в още три направления под наблюдението на ОССЕ, съобщи заместник-командващият щаба на опълчението на ДНР Едуард Басурин, предаде РИА Новости.

По-рано представителят на министерството на отбраната на републиката съобщи, че във вторник ДНР планира да оттегли техниката си от с. Санжировка (Александровски район в Донецка област).

„Днес ще се осъществи оттегляне на техниката в още три направления. На място ще присъстват наблюдатели от ОССЕ и Съвместния център за контрол и координация на прекратяването на огъня (СЦКК)“, съобщи Басурин.

Припомняме, че в неделя опълченците от ДНР и ЛНР в едностранен ред започнаха оттеглянето на техниката и въоръжението с калибър под 100 мм от линията на съприкосновение. Процесът се контролира от наблюдателите на мисията на ОССЕ и СЦКК.

Вечерта в неделя народната милиция в ЛНР съобщи, че е приключила оттеглянето на въоръжението от линията на съприкосновение в Донбас, с изключение на това, което е разположено в с. Счастие. От ДНР в понеделник съобщиха, че продължава изтеглянето на техниката.